Felületkezelő anyagok

A felületkezelés célja az, hogy védje a felületeket egyéb vegyi és mechanikus anyagoktól, valamint az időjárás viszontagságaitól. Ez növeli az esztétikai értékeket, valamint szebbé varázsolja az anyag külsejét. A védelem persze attól függ, hogy mire szeretnénk felhasználni. A felületkezelő anyagok védelmet nyújtanak víz, a savak, a lúgok, az alkohol, és a hő hatásainak.

Mik is az a felületkezelő?

Ebbe mindazok a természetes és szintetikus eredetű anyagok, amelyek folyékony állapotban találhatók és így visszük fel a felületre, és megszilárdulás után egy védő réteget képeznek.

A felületkezelés pórusai:

  • Nyitott pórusú: Ezek olyan felületek, amelyek egyenletlenek, ürege nyitott marad. Az ilyen felületkezeléssel csak matt és selyemfényű felületet lehet kialakítani. Sok esetben előfordul, hogy nem tökéletesen egyforma.
  • Zárt pórusú: A nagy lombok fáknál esetében a kezelés az anyagok felhordása előtt történik meg a pórus tömörítés. A rétet felülete sima, és ez nagyszerű lehetőséget ad a magasfényű bevonat kialakítására.
Milyen követelménynek kell megfelelni a felületkezelő anyagok?
  • A felületet vékony rétegben kell felvinni
  • Összefüggő réteg
  • Műszaki és esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek a felületkezelő anyagok
Milyen felhasználási jellemzők alapján csoportosítjuk a felületkezelő anyagokat?
  • Bútoriparban a vízbázisú-, keményedő, poliuterán-, poliakrilátlakkok, a természetes gyantalakkok, olajok, zománcok és lazúrok stb.
  • Épületasztalos iparban, valamint kültéri szerkezetek kezelésére alkid- és akrilátalapú műgyantát alkalmazzuk felületek kezelésére cégünknél Dunaszentgyörgy területén.

Felületkezelő anyagok Dunaszentgyörgy választéka közül megtalál:

Viaszok

Ezek az anyagok természetes, selymes fényt adnak a fának, valamint vízlepergetővé teszi, és megvédi a felületet. Ettől nem fog kopni az anyag együtt öregszik, ami által sokkal nemesebbé válik. Sérülés esetén pedig könnyen javítható.

Méhviasz balzsamok

Rengeteg gyártó kínál különböző viszkozitású, folyékony vagy pedig paszta formájú viaszt és balzsamot. Lehetőséget kínálunk az olyan felület kezelőanyagok felhasználását Dunaszentgyörgy területén, amelyeket magunk is előkészíthetünk. A vízzel felhígított viaszokat az oldószer adagolásával a színárnyalatot is beállíthatjuk. A méhviasz növényi olajok kombinációja. Ez a viasz táplálja a fát és védi a kiszáradástól is. Ez a viasz kész állapotban használható.

Felületkezelő olajok

Ezek az olajok csak száradó növényi olajok alkalmazhatók, mivel a levegő jelenlétében száradnak. Mind színben, árnyalatba, tartósságukban különböznek. Az adott terméket figyelembe vesszük, hogy kültéri vagy pedig beltéri alkalmazásra kerül felhasználásra. Mivel sokféle fajta olaj van, ezeket lehetőségünk van keverni.

Természetes gyanták

Ezek a gyanták természetes növényi balzsamok, melyek illóolajok és gyanták keverékei. Rendszerint alkoholban oldódnak, és sav természetű vegyületekből állnak. A természetes gyantákon belül megkülönböztetünk lágy és kemény gyantát.

Recens gyanták

Ezek egzotikus élő fák nedveiből készülnek. A különlegessége miatt ezek a felületkezelő anyagok drágábbak. Általában több gyanta keverékét használjuk fel. Ilyen gyanták lehetnek:

  • Fenyőgyanta: Színben a sárgától egészen a sötét barnáig megtalálható.
  • Dammar gyanta: Indiából és Indonéziából származik. Színben a sárgától, a vörösön át a sötétszürke árnyalatig minden megtalálható
  • Maxitix gyanta: Származási helye a görög szigetek. Sárga színtől a sötét barnáig terjedhet. Az idő múlásával átlátszatlanná válik, repedezik és törik is.
Állati eredetű gyanták felületkezelő gyanták

A fákon élősködő lakktetűk által előállított gyanták. A legismertebb közülük a sellak természetes gyanta.

Cégünk több éve sikeresen működik, tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkező szakemberek várják hívását. Amennyiben szeretne több információt kapni felületkezelő anyagok használatáról, felhasználási területéről megtalálja cégünket Dunaszentgyörgy területén. Készséggel állunk rendelkezésükre.