OSB, Rétegelt lemez

Miből készül a minőségi rétegelt lemez Dunaszentgyörgyön?

A rétegelt lemez a vékony rétegekből vagy furnérrétegekből előállított anyag, amelyet párhuzamos rétegként ragasztunk össze, és amelyek faszempontja egymáshoz viszonyítva 90 fokkal el van forgatva. Ez egy faanyagból gyártott lemez, amely közepes sűrűségű farostlemezt és forgácslapot tartalmaz.

Valamennyi rétegelt fa szálas lemezt gyanta közi össze, hogy összetett anyagot képezzenek. Számos fontos előnye van, ha Dunaszentgyörgyön rendeli meg rétegelt lemezét:

Csökkenti a fa hajlamosságát a szétesésre, csökkenti a tágulást, javítja a méretstabilitást és ez által a panel erőssége minden irányban konzisztens. Általában páratlan számú rétegből áll össze, tehát a lap kiegyensúlyozott – ez csökkenti a deformációt. Mivel a rétegelt lemez egymással szemben futó szemcsékkel van összekapcsolva, és páratlan számú kompozit alkatrészekkel van ellátva, nagy merevségű, és merőleges a felületi réteg iránya.

Kisebb, vékonyabb és rosszabb minőségű rétegelt lemezeknek csak egymáshoz más irányban vannak elrendezve, ezért fontos, hogy a legjobb minőségű rétegelt lemezt szerezzen be cégünknél Dunaszentgyörgyön. Néhány jobb minőségű rétegelt lemezből készült termék öt réteggel rendelkezik, és több tengelyben nyújt erőt.

Milyen típusú rétegelt lemez kínálunk?
Puha rétegelt lemez:

A puha rétegelt lemezt általában, cédrusból, duglas fenyőből vagy vörös fából készítik, és építési és ipari célokra használják. A rétegek száma – ami mindig páratlan – a lap vastagságától és minőségétől függ. A tetőfedés vékonyabb lemezekből készülhet. Az aljzatok vastagsága legalább 19 mm, a vastagság a padlógerendák közötti távolságtól függ. Ez megakadályozza, hogy az egyik tábla fel-le mozduljon a másikhoz képest, szilárd érzetet biztosítva.

Keményfa rétegelt lemez:

A keményfa rétegelt lemez tölgy, bükk és mahagóni típusú fából készül, és igényes végfelhasználásra használják. A keményfa rétegelt lemezt kiváló szilárdsága, merevsége és csúszó ellenállása jellemzi. Magas sík nyírószilárdsággal és ütésállósággal rendelkezik, ami különösen alkalmas nagy teherbírású padló- és falszerkezetekhez. Az orientált rétegelt lemez konstrukció nagy kerékhordozó képességgel rendelkezik. A keményfa furnérlemez kiváló felületi keménységgel, sérülésekkel és kopással szembeni ellenálló képességgel rendelkezik.

Rugalmas rétegelt lemez

A rugalmas rétegelt lemezt ívelt alkatrészek gyártására tervezték, amely a régi korba nyúlik vissza bútorgyártásban.  A régi járművekben használt rétegelt lemez, gyakran balti nyír, három vagy több rétegből készül, vékony, rendkívül erős és könnyű. A vastag, mahagóni háromrétegű deszkát négyzetméterben számoljuk, ez nagyon vékony keresztirányú. A viktoriánus időkben egyrétegű rugalmas furnérlemezeket használtak tűzhelykészítéshez.

Egyéb rétegelt lemez:

Az egyéb rétegelt fafajták közé tartozik a tűzálló, nedvességálló, drótháló, jelző és nyomással kezelt. A rétegelt lemez különféle vegyi anyagokkal kezelhetők, ezáltal is javítva a rétegelt lemez tűzálló tulajdongásait. E termékek mindegyikét az ipar igényeinek kielégítésére tervezték. Nagyon stabil, keresztszalagú nyírrétegek belső üreges magjából, külső minőségű ragasztóval.

A Dunaraklap célja a megjelenített árak fenntartása. A rétegelt lemez megrendelés előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy látogasson el hozzánk székhelyünk Dunaszentgyörgy. Áraink az internet vagy a katalógus áraitól függően változhat, egyénileg, személyre szabottan alakítjuk ki.  A webhelyről történő megrendelés biztonságos, teljesen titkosított, biztonságos technológiát használva. Amennyiben hibás adatokat ad le, hívjon minket telefonon és visszavonjuk az online rendelését.