Kedvezményezett neve: Dunaraklap Kft

Projekt címe: Mikro és KKV technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Projekt tartalmának rövid bemutatása: forgóeszköz finanszírozás

Szerződött visszatérítendő támogatás összege: 149.990.000 Ft

Felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt tervezett befejezése: 2023.12.08.


Kedvezményezett neve: DUNARAKLAP Kft.

Projekt címe:  Dunaraklap Kft. gépbeszerzése hatékonyságnöveléshez és megújuló energia, napelemes rendszer telepítése a környezeti terhelés csökkentéséhez

Szerződött támogatás összege 45 948 184 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tartalmának bemutatása:

1 db csiszológép, 1 db ragasztó felhordó gép, 1 db targonca beszerzése és 49,88 kWp-s teljesítményű napelemes rendszer telepítése.
Ragasztó felhordó gép: ez egy enyfelhordó, ragasztó gép, mellyel tömbösíteni tudunk. A géppel gyorsabban és jobb minőségben tudunk ragasztani, nagyobb mennyiséget.
Csiszológép: az összeragasztott végtermék felületkezeléshez kell, amit nem tudtunk eddig megcsinálni a gép által produkálható minőségben, ezzel a teljes munkafolyamat lefedhető.
Targonca: szükség van az új épületben is egy anyagmozgató gépre, amivel a megnövekedett kapacitás ki tudjuk szolgálni alapanyag és késztermék raktározásához, elszállításhoz.
Napelem: Jelenlegi műhelyünk energiaigénye magas a nagygépek használata miatt, ezt megújuló energiaforrással szeretnénk megoldani, hogy csökkentsük a környezeti terhelést és alacsonyabb működési költséget érjünk el.

Projekt tervezett befejezési dátuma:

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04165


Kedvezményezett neve: DUNARAKLAP Kft.

Projekt címe:  Dunaraklap Kft. technológiai fejlesztése tömbösítő prés gép beszerzésével.

Szerződött támogatás összege 9 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

Ebben az ágazatban egyre magasabb követelménynek kell megfelelni az anyagok technológiai fejlesztésével párhuzamosan, ami azt jelent, hogy a fafeldolgozás minőségét is emelni kell innovációs lehetőségekkel. A tevékenységünk során fontos szempont a környezet terhelésének a csökkentése, így selejt illetve a hulladék megfelelő kezelése is. Ennek kapcsán a beszerzésre kerülő gép egyrészt  növeli a minőségi termék előállítását, másrészt az új termékek készítését rövidebb idő alatt magasabb minőségben leszünk képesek.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.12.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020- 01984